AJANKOHTAISTA
Perussuomalaiset vahvempia kuin koskaan
Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini totesi avauspuheessaan PerusS:n puolueneuvoston kokouksessa Järvenpäässä lauantaina 7.6.2008 mm. seuraavaa:

Nyt on Perussuomalaisilla mahdollisuus kasvattaa vaikutusvaltaansa Suomen kunnissa ja kaupungeissa. Tämän kokouksemme tärkein tavoite on hyväksyä ohjelma ja periaatteet, joilla otamme vaalivoiton. Loppukiri alkaa nyt.

Meillä on noin kolme kuukautta aikaa hankkia lisää hyviä ehdokkaita. Meidän on rohkeasti tarjottava ehdokkuutta. Jokaista tarvitaan ehdokkaana ja ehdokashankkijana. Ehdokashankinnan onnistuminen ratkaisee vaalituloksemme.

Perussuomalaiset on näissä kunnallisvaaleissa vaihtoehto vanhoille puolueille; suuri mahdollisuus saada uutta perusvoimaa mahdollisimman moneen uuteen kuntaan, jossa ei vielä ole perussuomalaista edustusta. Haluamme myös vahvistaa kannatustamme siellä, missä se jo ennestään on vahva. Uskottavalle haastajalle on selvää kysyntää, sellaiselle, joka pystyy ongelmien luettelemisen lisäksi tarjoamaan ratkaisuja.

Kunta ei ole ihmiselle virasto, vaan se on jokaisen ikioma syntymä- ja kotikunta. Kunta on ihmistä varten ja siksi päätökset kunnissa on tehtävä ihmisten, meidän asukkaiden ehdoilla. Elämme ihmisten maailmassa. Lait ja säädökset ovat apuna pelisääntöinä.

Kysymys on yksinkertaisesti siitä kuinka me kuntalaiset tajuamme mahdollisuutemme, kuntalaisena. Uskallatko sinä antaa pelkästään muiden päättää kaikesta? Asioista, joissa ovat sinun rahasi, sinun elämäsi ja lastesi tulevaisuus.

Kunnissa jaetaan valtuustopaikkojen lisäksi myös painoarvoltaan merkittäviä ja tärkeitä lautakuntapaikkoja, joita kannattaa ja pitää tavoitella kun siltä tuntuu että on jotain annettavaa.

Minä haluan Sinut mukaan näihin vaaleihin ehdokkaaksi! Samalla kun ilmoitan, että lähden itsekin kunnallisvaaliehdokkaaksi.

Perussuomalaisten voima on teissä; sinussa; jäsenistössämme ja kannattajissamme. Yhteinen työ ratkaisee. Yksin kukaan ei ole mitään.

Nyt meidän on rohkeasti tavoiteltava tähän kunnallisvaaliin ehdokasmäärämme kasvattamista. Kun jokainen puolueen jäsen lähtee ehdokkaaksi ja hankkii lisäksi yhden ehdokkaan on vaalivoittomme varma. Tämä konsti on yksinkertainen ja toimiva. Helpoksi en sitä väitä.

Hyvät perussuomalaiset

Puolueemme kannatus on gallupeissa vakiintunut n. 5 prosentin tasolle. Se on kova luku ja noin prosentin enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa. Jokainen prosentti merkitsee karkeasti arvioiden 30 000 äänestäjää. Vaaleissa saimme runsaat 112 000 ääntä, nykytaso kertoisi meillä olevan noin 150 000 kannattajaa.

Vanhojen puolueiden teettämä tutkimus myös kertoo, että runsaat 20 prosenttia suomalaisista kokee perussuomalaiset joko erittäin houkuttelevana tai houkuttelevana vaihtoehtona. Perussuomalaisilla on hyvä kaiku ja siitä kannattaa pitää kiinni. Olemme kaikki puolueemme käyntikortteja.

Vaalipiireittäin kannatuserot ovat merkittäviä. Se kertoo siitä, että paikallisesti tehdyllä työllä on suuri merkitys, pelkkä puolueen yleiskannatus ei riitä. Olennaista on, että kannatuksemme on mielipidetiedusteluissa selvästi korkeammalla tasolla kuin viime eduskuntavaaleissa.

Nyt on välttämätöntä, että jokaisessa vaalipiirissä ja jokaisessa kunnassa on henkilöitä, joita halutaan äänestää. Nyt äänestetään perussuomalaisia persoonia ja henkilöitä, todellisia vaihtoehtoja.

Gallupit eivät ratkaise, ne ovat suuntaa antavia ja hyvä niin. Niissä näkyvät mielialat ja suunta. Liikaa niistä ei kannata sen paremmin hurmaantua kuin huolestuakaan.

Kaiken kaikkiaan puolueemme on kehittynyt, kasvanut ja mennyt eduskuntavaaleista lukien selvästi eteenpäin. Perussuomalaiset tiedetään ja tunnetaan.

Varsinainen vaalitaistelu on aina nostanut puolueen kannatusta. Perussuomalaisten vaalityö on kansanläheistä ja menemme sinne missä ihmiset ovat. Siellä pärjää hyvin, kun tietää mitä tahtoo ja esittää selkä suorana oman vaihtoehtonsa. Jos ehdokkaalla on ennakkokaavailuissa realistinen läpipääsyn mahdollisuus, on se aina ja selvästi lisännyt äänimääräämme ja kannatustamme.

Hyvä perussuomalaiset, Vanhat puolueet eivät ole miksikään muuttuneet.

Viime eduskuntavaalit toivat Suomen politiikkaan merkittäviä muutoksia. SDP joutui oppositioon ja Kokoomus ja vihreät nousivat hallitukseen. SDP joutui hallituksessa Keskustan harhauttamaksi. Keskustan läpi uittama varallisuusvero oli SDP:n vaalitappion sinetti.

Onko meno muuttunut? Ei ole. Ne saavat enemmän, joilla ennestäänkin on ja vaikeuksissa olevat tarpovat vaikeuksissaan.

Hallituksen ymmärtämätön ja kylmä teknokraattinen linja näkyy tällä hetkellä kaikista selvimmin polttoaine- ja energiaverotuksessa. Suomalainen kuljetuselinkeino tekee kuolemaa ja hallitus istuu kädet puuhkassa ja toitottaa, että emme voi tehdä mitään, jotta sheikit eivät rikastu.

Keskusta teki oppositioaikoinaan käkikellon tarkkuudella välikysymyksen polttoaineiden hinnoista. Silloinen kansanedustaja Pekkarinen oli autoilijan asialla, nyt ministeri Pekkarinen on auton kyydissä. Mustan ministeriauton hurma toimii!

Vanhat puolueet esiintyvät vaihtoehtoina toisillensa. Tämä ei pääsääntöisesti ole oikein, tilanne ei ole tämä. Ne ovat kaikki valmiita hallitukseen toistensa kanssa. Kiistely on pääasiallisesti teatteria kansalle ja pääosin näennäistä. Vanhasen II hallitus noudattaa ratakiskon suoruudella Vanhasen I hallituksen ja Lipposen hallitusten talouspolitiikkaa.

Ajankohtainen vaalirahoituskohu on niin ikään vanhojen puolueiden aikaansaama keitos. Koko soppa alkoi kiehua Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin laista piittaamattomasta lausunnosta ja paisui skandaaliksi Kehittyvien Maakuntien Suomi r.y:n rahanjaon paljastumisen myötä.

Tämä KMS on koko jupakan ydin, sillä siinä on luotu yhteisö. Pooli, johon rahaa kerättiin ja josta sitä jaettiin. Yhdistys jakoi avokätisesti rahaa etenkin Keskustan ja Kokoomuksen ehdokkaille. Tälle yhdistykselle ei nyt löydy sen paremmin äitiä kuin isääkään. Perussuomalaiset eivät saaneet puolueena, eikä yksikään Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas saanut vaalirahaa Kehittyvien Maakuntien Suomelta.

Skandaalin seurauksena vaalirahoitusta uudistetaan. Sitä varten on asetettu toimikunta, jonne tuli myös perussuomalaisten edustus. Perussuomalaisia tässä tärkeässä toimikunnassa edustaa kansanedustaja Pirkko Ruohonen- Lerner. Perussuomalaiset kannattavat vaalirahoitukseen selviä pelisääntöjä. Toivotan Pirkolle onnea ja intoa vaikeaan tehtävän.

Vaalirahoituksen suhteen tulee muutoksia ja perussuomalaisten ehdokkaiden on syytä varautua tähän. Puoluejohtajat ovat sopineet suosituksesta, että yksittäisten vaalilahjoitusten katoksi kunnallisvaaleissa tulee 3000 euroa, yli tuhannen euron lahjoitukset tulee ilmoittaa.

Kaikkien kunnallisvaaliehdokkaiden tulee pitää kirjaa paitsi kampanjansa tuloista myös sen menoista, sillä jatkossa valittujen edustajien tulee tehdä selkoa myös mihin vaalirahat on käytetty. Tämä on tärkeää ottaa tosissaan. Uudistuksen lopullinen muoto ratkennee ennen eurovaaleja, kun työryhmä saa ensin työnsä valmiiksi ja hallitus esityksensä eduskuntaan ja siellä hyväksytyksi.

Hyvät perussuomalaiset, EU- perustuslaki viedään tässä humussa läpi kuin tyhjää vain.

Minua harmittaa perusteellisesti.

Viime keskiviikkona Eduskunnassa oli EU- perustuslain ensimmäinen käsittely. Se ei juuri ylittänyt uutiskynnystä. Asia on erittäin merkittävä ja ollut perussuomalaisille ja minulle erittäin merkittävä asia. Olen nähnyt paljon vaivaa asiaan perehtymisessä. Olen toista kautta EU-valiokunnan jäsen ja tiedän ja tunnen tämän lain.

EU-perustuslaki, jota nyt häveliäästi Lissabonin sopimukseksi kutsutaan, supistaa merkittävästi itsenäisyyttämme ja itsemääräämisoikeuttamme. Eduskunnassa tästä asiasta ei käytetty normaaleja 15 minuutin ryhmäpuheenvuoroja, eikä istuntoa televisioitu. Serranon perhe oli YLE: n pamppujen mielestä tärkeämpää näytettävää kuin EU-perustuslain eduskuntakäsittely. Olen tyrmistynyt!

Kaikkien EU-perustuslain vastustajien katseet kääntyvät Irlantiin, jossa asiasta pidetään kansanäänestys ensi viikon torstaina 12.6. Irlantilaiset äänestävät ainoana kansana meidän kaikkien muiden kansojen puolesta. Suomessa tästä asiasta on äänioikeus vain kansanedustajilla. Koko perussuomalainen eduskuntaryhmä äänestää ensi keskiviikkona 11.6. EU-perustuslakia vastaan. Tämä tapahtuu päivää ennen Irlannin kansanäänestystä. Ajatelkaa! Päivää ennen, asia uutisoidaan Irlannin lehdissä kansanäänestyspäivänä, sikäli kun siellä Suomesta puhutaan.

Miksi vanhat puolueet ja EU-herrat Brysselissä eivät halua kansanäänestystä EU:n perustuslaista?

Siihen on kaksi syytä. Ensinnäkin ne eivät halua tunnustaa EU:n luonteen reipasta muuttumista ja ilmiselvää kiusallista tosiasiaa: EU:n perustuslaki on huono pienten maiden vaikutusvallan kannalta.

Toinen syy on se, että vanhojen puolueiden ja niiden myötäjuoksijoiden kritiikitön EU-myönteisyys paljastuisi. Olisihan se demokratian kannalta erittäin noloa järjestää keskustelutilaisuuksia, kun vanhat puolueet kehuisivat kilvan omien lakiemme yläpuolelle asettuvaa EU:n perustuslakia.

Tilanne muistuttaisi Kekkosen ajan presidentinvaaleja, jossa kilvan kehuttaisiin kenen kekkonen olisi paras. Perussuomalaiset kannattavat kansanäänestystä, koska sopimuksen mukanaan tuomat muutokset ovat merkittäviä ja koska näin on edes teoriassa ainoa mahdollisuus torjua sopimus.

Minä tunnen itseni kaleeriorjaksi EU:ssa. Mitä sinä tunnet? Minä tiedän, että kansa ei hyväksy kaleeriorjuutta. Hilut ovat kintuissa ja kaulassa, mutta tahto päättää itsenäisesti omista asioista elää. Itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Palaan takaisin liikkeemme kannalta tärkeisiin kuntavaaleihin.

Eduskuntavaaleista on vajaat puolitoista vuotta. Meillä on hyvä ja toimintakykyinen sekä yhtenäinen eduskuntaryhmä.

Jokainen suomalainen tuntee tai ainakin tunnistavat Perussuomalaiset, sen että olemme ihmisen kokoinen puolue ja että olemme erilainen puolue. Emme hylkää ihmistä vaikeina hetkinä, emme keskity ihmisjahtiin yhteiskunnassamme, emme vihaa ketään emmekä mitään.  Haluamme tuoda turvaa suomalaisen arkeen. Haluamme Suomesta paremman ja oikeudenmukaisemman. Haluamme tehdä hyvää. Tässä yhteydessä haluan kertoa Tonyn terveiset teille. Olemme sopineet, että politiikkaa ja muuta elämää emme enää julkisesti kommentoi, mutta porukoille terveisiä sanoi Tony.

Jo puolueemme nimikin kertoo mitä ja keitä olemme - perussuomalaisia; tavallisia ihmisiä, jotka haluamme hoitaa asiamme ja asuinkuntamme sellaisena, jotka kelpaa antaa eteenpäin perintönä. Maat ja mannut on säilytettävänä elinkelpoisena monimutkaistuvassa maailmassa.

Tehkäämme sellaisia asioita joita itse käsitämme ja puuttukaamme niihin asioihin joihin meille annetaan mahdollisuus. Asettukaa ehdolle, kertokaa ajatuksistanne ympäristössänne ja ryhtykäämme entistä voimakkaammin tuomaan esiin rakentavaa kritiikkiä; me olemme oikea puolue ja vähintään yhtä hyviä kuin kollegamme ja muut Arkadianmäellä vaikuttavat - siellä samalla työmaallahan me olemme kuin vanhatkin puolueet.

Kuntavaalit ovat tärkeä osa suomalaista kansanvaltaa. Ne ovat tärkeä vaali sinulle ja minulle, sillä kunnissa päätetään meidän asioistamme. Sinusta riippuu onko sinun kunnassasi perussuomalaista valtuutettua ja minusta riippuu onko Espoossa perussuomalaista valtuutettua. Ota vastuuta. Otan vastuuta.

Kun kansaa johdetaan harhaan, on velvollisuutemme tehdä osamme oikaistaksemme niitä epäkohtia joita huomaamme. Yhteiskunnan rakentaminen on nöyryydellä tehtävää työtä, joka vaatii pitkää pinnaa, hyviä hermoja ja suurta sydäntä. Kaikki tämä meihin on asennettu jo syntymähetkellä - käyttäkäämme lahjojamme, sillä kyseessä on isänmaa, äidinkieli ja sisarusrakkaus - Pidetään huolta toisistamme. Nyt se tehdään vaalityön muodossa, jotta arki on hyödyllinen ja arvokas tulevaisuudessa. Vaaleissa pitää saada ÄÄNIÄ. Mennään hakemaan niitä.

--
Lisätietoja:
timo.soini@eduskunta.fi
puh. 050-511 3027
 

Julkaistu 07.06.2008 klo 13:00
Kirjoittaja: Timo Soinin puhe puolueneuvoston kokouksessa