ARTIKKELIT
Voiko kansa äänestää väärin?
Politiikka on viihteellistynyt siinä määrin, että valokeilaan päätyvät useimmiten muut asiat kuin ne, jotka ihmisiä todella kiinnostavat. Lehdistö linjaa ja osa poliitikoistakin osallistuu viihteelliseen kehitykseen. Tosiasiat peittyvät, kun kaikki on ikään kuin sirkushuvia kansalle, julkkisten pyöritystä mediassa.
Se on selvää, että mitä kauemmaksi toisistaan ihmisten arkitodellisuus ja johtavien politiikkojen sanat ja teot etääntyvät, sitä suuremmaksi kasvaa Perussuomalainen puolue.

Kaikkea politiikan tekoa leimaa hermostuminen siitä, että perussuomalaiset kasvavat maan suurimmaksi puolueeksi. HS uutisoi ” rasismigallupista ” ja Iltalehti siteerasi brittiläisen Demos ajatushautomon ” äärioikeiston Facebook-ryhmien kyselyjä “. Suurennuslasin takaa lehdistö ampuu kovilla kaikkea mikä liittyy Perussuomalaisiin. Yhtä äänestäjäryhmää, pitkälti yli puoltamiljoonaa suomalaista pyritään mollaamaan ja syyllistämään monin tavoin. Aikaisemmin nämä ihmiset ovat äänestäneet jotain muuta puoluetta, eikä se silloin ole ongelma ollut. Ei heidän äänensä ole äänestämiään puolueita muuttanut, vaikka näin nyt yritetään väittää.

Oikeudenmukainen yhteiskuntamalli on tarpeen

Valtion velkaantuminen, nuorisotyöttömyys tai vanhusten, asunnottomien, mielenterveyspotilaiden. yms. ongelmien kuntoon saattaminen, on tavallisen veronmaksajan mielestä huomattavasti vakavampi asia kuin muutaman kansalaisen esittämä kritiikki harjoitettua maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Yhtä hyvin voidaan kysyä, miksi monesta tuntuu siltä, että suomalaisia huono-osaisia kohdellaan kaltoin?

Demokratiassa asioita tulee hoitaa sen mukaan, miten vaaleissa annetut äänet ovat jakaantuneet. Demokratian toimivuudesta puolestaan kertoo se, että unohdettu kansanosa on löytänyt Perussuomalaisista ilmaisukanavan poliittisille mielipiteilleen.

Taas tarvitaan pitkää pinnaa ja suuria sulakkeita. Tämä on silkkaa poliittista peliä ja osoittaa kuinka paljon hätääntymistä ja pelkoa Perussuomalainen puolue herättää kilpailijoissaan ennen muuta aina vaalien lähestyessä. Tarkoitus on aikaansaada suurta hälyä ja epäedullista mainetta puolueelle. Muistakaamme raivoisa parjauskampanja ennen eduskuntavaaleja jota kävivät samat tahot. Huonolla menestyksellä, niin käy nytkin.

Ossi Sandvik
puoluesihteeri



Julkaistu 23.11.2011 klo 10:31