ARTIKKELIT
Piirin puheenjohtajuus vaihtui Varsinais-Suomessa
Perussuomalaiset kokoontuivat perjantaina 2.12.2011 Varsinais-Suomen piirin sääntömääräiseen kokoukseen Raision kaupungin valtuustotosaliin. Mukana oli runsaasti innokasta uutta väkeä päättämässä ja keskustelemassa asioista. Kokousta johti Kyösti Sjöman Raisiosta.
Piirin puheenjohtajuudesta jouduttiin äänestämään. Lietolaista Juhani Pilpolaa kannatti puheenjohtajaksi mm. Timo Laihinen Turusta. Lauri Heikkilä Marttilasta on toiminut piirin puheenjohtajana puolueen alusta alkaen, kun vielä taisteltiin puolueen olemassaolon edestä kannatuksen jäädessä alle yhden prosentin. Kansanedustaja Heikkilää oli pyydetty jatkamaan puheenjohtajana piirin ulkopuoleltakin.

Uusien sääntöjen mukaan piirin paikallisyhdistykset olivat nimenneet edustajia paikalle. Äänestysluvut olivat 12-10 Pilpolan hyväksi - yksi tyhjä äänestyslippu oli myös jätetty. Suunnittelupäällikkö Pilpola toimii Liedon kunnanvaltuutettuna ja on ollut pitkään piirin varapuheenjohtajana sekä viime eduskuntavaaleissa vaalipäällikkönä.

Lustetta voi päästä valtuustoihin

Riikka Slunga-Poutsalo Lohjalta kertoi olevansa puolueen toimesta palkattu järjestösihteeri Etelä-Suomessa.

- Kaikkia meitä yhdistää halu saada muutos nykypolitiikkaan, totesi Riikka. Tulevissa kunnallisvaaleissa tulee olemaan enemmän ehdokkaita kuin listoille voidaan ottaa. Seulan pitää olla entistäkin tiheämpi, ettei meidän listoilta tule valituksi sellaisia ehdokkaita, jotka lähtevät valinnan jälkeen toisiin puolueisiin tai perustavat oman kunnanvaltuustoryhmänsä.

Toisten puolueiden epäillään jopa aivan tietoisesti lähettävän tämänkaltaisia tarkoitusperiä omaavia henkilöitä Perussuomalaisten ehdokkaiksi. Vaara on suuri, sillä Perussuomalaisten listoilta pääsee nyt helposti lustetta läpi valtuustoihin kannatuksen ollessa erittäin hyvä. Riikka pyysi jäseniä ottamaan rohkeasti yhteyttä numeroon 040-5051664.

Palvelut heikkenevät liitoskuntien reuna-alueilla

Kokouksessa hyväksyttiin kuntien pakkoliitoksia vastustava kannanotto. Perussuomalaisten mielestä pakkoliitokset johtavat vallan keskittymiseen ja heikentävät pienempien liitoskuntien vaikutusvaltaa omiin asioihinsa suuren peruskunnan jyrätessä päätöksenteossa. Kansanvalta kärsii näissä pakkoliitoksissa. Palvelut voivat rapautua ja jopa loppua suuren kunnan äärialueilla kokonaan.

Tämä kehitys on jo nähtävissä Salon seudulla, josta tuli jättikunta Suomen suurimmassa kuntaliitoksessa, kun Salo ja yhdeksän sitä ympäröivää kuntaa yhdistettiin uudeksi Salon kaupungiksi tammikuussa 2009. Sen jälkeen liitoskuntien palvelutaloja ja kouluja on lakkautettu jatkuvasti.

Peruspalvelujen pitää tulevaisuudessakin olla kaikkien kuntalaisten ulottuvilla eikä keskittyä suurten peruskuntien keskuksiin. Tavoite suurkunnissa on keinotekoinen, eikä ole kuntalaisten edun mukaista, että lähellä olevat toimivat peruspalvelut siirretään pitkien matkojen päähän, latasi Varsinais-Suomen piirikokousväki julkilausumassaan.


Teksti ja kuva: Harri Lindell



Julkaistu 11.12.2011 klo 12:00