ARTIKKELIT
Pietari Jääskeläinen matkalla eduskuntaan
Valtio on vastuussa hyvinvointivaltion alasajosta ja kansan kahtiajaosta. Näiden epäkohtien korjaamiseksi haluaa taistella Pietari Jääskeläinen, joka ottaa Timo Soinin paikan eduskunnassa, jos tämä tulee valituksi EU-parlamenttiin.

Timo Soinin läpimeno tulevissa EU-vaaleissa on jo melkein varma asia. Jos ja kun näin käy, hänen tilalleen loppukauden ajaksi eduskuntaan astuu Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pietari Jääskeläinen Vantaalta. Jääskeläinen, jolla on kymmenen vuoden kokemus valtionhallinnon tehtävistä muun muassa sisäministeriössä, on valmis vastaamaan uuden tehtävänsä haasteisiin.
  - Lähden eduskuntaan hyvin innostuneesti ja voimalla. Nimenomaan valtio on epäonnistunut hyvinvointiyhteiskunnan turvaamisessa sekä sosiaalisen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden toteuttamisessa. Valtio on vastuussa tuloerojen jatkuvasta kasvusta ja muun muassa vähentämällä miljardeja euroja peruspalveluista se on saattanut kunnat tähän tilanteeseen, että niiden on lähdettävä leikkausten tielle. Jonkun pitää mennä töihin sinne ja hoitaa asiat kuntoon.
  Eduskunta onkin Jääskeläiselle ennestään hyvin tuttu toimintaympäristö. Urallaan valtion- ja kunnallishallinnossa sekä kirkon ja järjestöjen tehtävissä hän on joutunut voimakkaasti ajamaan asioita, ja tuntee myös monia virkamiehiä ja kansanedustajia Arkadianmäeltä. Herrojen pelkoa hän ei tunne.

Kansan kahtiajako lopetettava

Jääskeläiselle tärkeimpiä asioita ovat kansalaisten perusturvan ja hoitopalvelujen turvaaminen sekä kansan kahtiajaon lopettaminen. Hallituspolitiikka on ollut hyvätuloisia suosivaa koko vuosikymmenen, ja vanhukset, lapsiperheet, sairaat, työttömät ja muut pienituloiset ovat joutuneet siitä kärsimään.
Pietari Jääskeläisellä on sellainen näkemys, että EU-vaalit käydään asetelmassa Timo Soini perussuomalaisineen vastaan muut puolueet. Se on erinomainen asetelma, joka tuo jättivoiton perussuomalaisille.
  - Perussuomalaiset on ainoa EU-kriittinen eduskuntaryhmä, vaikka EU-kriittisiä ihmisiä on Suomessa jo lähes kaksi miljoonaa. Tuntuu uskomattomalta, mutta en pidä mahdottomana, että Perussuomalaiset kilpailee näissä vaaleissa jopa suurimman puolueen asemasta. Viime EU-vaaleissa äänestysinto oli hyvin vähäistä ja kaikki kolme suurinta puoluetta saivat kukin alle 400 000 äänestäjää. Jos vain saamme kaikki EU-kriittiset ihmiset liikkeelle, tuon määrän saavuttaminen ei ole mikään mahdottomuus.
  - Meillä on erittäin hyvät ehdokkaat ja kenttä on innostunut EU-vaaleista, eli tästä on hyvä lähteä. EU-vaalit tuovat kannattajia myös alle kahden vuoden päästä pidettäviin eduskuntavaaleihin. Jos on kerran äänestänyt perussuomalaisia, äänestää kyllä toistekin. Meillä on hyvinkin mahdollisuuksia saada kaksikymmentä kansanedustajaa eduskuntaan ja sitä kautta Suomen hallitukseen, Jääskeläinen arvioi.

Teksti: Mika Männistö


Julkaistu 28.05.2009 klo 07:26